Venäjän valtiovarainministeriö on laatinut lakiehdotuksen, jolla on ankarat rangaistukset kaikille, jotka eivät ilmoita kryptovaluuttaosuutensa tietyn tason yläpuolelle. Seuraamuksiin sisältyy vankeusrangaistuksia ja sakkoja.

Uusi venäläinen salauslasku

Venäjän valtiovarainministeriö on lähettänyt kiinnostuneille ministeriöille uuden lakiluonnoksen, joka koskee kryptovaluutan liikkumista Venäjällä, paikallinen uutistoimisto Bitcoin Code kertoi tällä viikolla. Laki sisältää muutoksia Venäjän rikoslakiin, rikosprosessilakiin, hallinnolliseen lakiin, verolakiin ja rahanpesun torjuntaa koskevaan lakiin. Julkaisu väitti tuntevansa lakia.

Tärkeimmät muutokset edelliseen laskuun verrattuna koskevat kansalaisten velvollisuutta ilmoittaa kryptovaluuttaoperaationsa sekä kryptovaluuttojen lompakoidensa sisältö. Ministeriö ehdottaa, että vaihdot ja käyttäjät vaaditaan ilmoittamaan veroviranomaiselle kryptovaluuttatapahtumista.

Kommersant totesi, että markkinat pitävät edellistä lakiluonnosta merkittävänä rajoituksena kryptovaluutan liikkeeseen Venäjällä, ja Kommersant kertoi uuden lakiluonnoksen olevan vielä tiukempi

„Erityisesti jokaisen (luonnollisen tai laillisen) henkilön, joka on saanut yli 100 000 ruplaa [1 280 dollaria] digitaalisen valuutan tai digitaaliset oikeudet kalenterivuoden aikana, on ilmoitettava veroviranomaiselle ja toimitettava vuosikertomus tällaisten varojen kanssa suoritetuista liiketoimista ja näiden varojen saldot. “

Bryan Cave Leighton Paisner (Venäjä), LLP: n vanhempi veroasianajaja Dmitri Kirillov selitti, että jos muutokset hyväksytään, ensimmäinen raportti on toimitettava viimeistään 30. huhtikuuta 2021 verovuodesta 2020. Hän lisäsi:

Veroviranomaiselle ilmoittamatta jättämisestä saat sakon, joka on 30% salausvaroista, mutta vähintään 50000 ruplaa.

Von Harro