Terwijl de grote cryptocurrencybeurzen vorige maand een significante daling in handelsvolume zagen, houdt Afrika vorige verslagen verbrijzeld, volgens gegevens die door analytics website Nuttige Tulpen worden verstrekt.

Zoals opgemerkt door cryptoanalist Kevin Rooke, hebben de Afrikaanse peer-to-peer handelsvolumes een 2,5-voudige toename sinds maart ervaren.

Drie Afrikaanse valuta’s bereiken nieuwe hoogtepunten

P2P Bitcoin handel wordt gedomineerd door het duopolie van Paxful en LocalBitcoins. De eerste nam eind juni het voortouw in het wereldwijde volume.

Afgelopen week heeft het cumulatieve volume van de Nigeriaanse naira voor het eerst de grens van 10 miljoen dollar overschreden op deze twee beurzen.

Het is nu de op één na grootste fiatvaluta voor P2P die na de Amerikaanse dollar wordt verhandeld.

De Keniaanse shilling en de Ghanese cedi raakten ook hun respectievelijke recordhoogtepunten ($2,5 mln en $1,7 mln).

Afrika overtreft Latijns-Amerika

Het door hyperinflatie geteisterde Venezuela is lange tijd de hotspot geweest voor de adoptie van cryptocurrency, met zijn mensen die troost vinden in Bitcoin, Dash, en andere munten die stabieler worden geacht dan de bolivar. Bitcoin is ook in opkomst in andere instabiele economieën, zoals Columbia en Argentinië.

In mei echter overtrof de Afrikaanse P2P-markten de Latijns-Amerikaanse, waar de belangstelling voor de handel afneemt. Nigeria’s naira houdt nu twee keer zoveel volume vast als de bolivar.

Afrika staat nu op de tweede plaats, net achter Noord-Amerika, dat een waarde van $30 miljoen aan wekelijkse handel op P2P beurzen heeft.

Von Harro