Bitcoin skapade en hammarstake på den veckovisa tidsramen.

Tekniska indikatorer på den dagliga tidsramen är fortsatt hausse.

BTC har sannolikt börjat en ny hausseartad impuls.

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

BTC Bitcoin High
Bitcoin (BTC) -priset närmar sig ett avgörande motståndsområde, ett breakout ovan som skulle bekräfta att trenden är hausse.

Tekniska indikatorer och vågantalet antyder att ett breakout förväntas.

Bitcoin skapar hammarljus varje vecka
Under veckan den 21 – 28 september skapade Bitcoin-priset en hammarstake. Trots att den hade en baisseartad stängning, validerade hammaren om $ 10 100-området som stöd och lämnade en lång nedre veke i kölvattnet, ett tecken på köptryck.

Tekniska indikatorer är fortsatt hausse. Både RSI Immediate Edge och stokastisk oscillator rör sig uppåt men har ännu inte nått den överköpta regionen.

Bitcoin’s Weekly Outlook

Det dagliga diagrammet visar att även om priset redan har skapat ett högre-lågt och följt upp med en hausseartad uppslukande ljusstake, finns det mycket starkt motstånd på 11 150 $.

Förutom att vara ett tidigare stödområde som slog in i motstånd den 19 september sammanfaller området med en nedåtgående motståndslinje ritad sedan höjden 17 augusti, vilket ökar dess betydelse.

En breakout över 11 150 $ -området och den nedåtgående motståndslinjen skulle hjälpa till att bekräfta att trenden är hausse.

Bitcoin fallande motstånd

Fallande motståndslinje
Tekniska indikatorer i den dagliga tidsramen är hausse.

Stokastisk oscillator har gjort ett hausseartat kors
RSI har flyttat sig över 50
MACD har nästan nått positivt territorium.
En korsning av MACD till positivt territorium skulle vara den slutliga bekräftelsen på att den uppåtgående trenden har börjat.

BTC dagliga indikatorer

Det kortare 6-timmarsdiagrammet antyder också en hausseartad syn. Efter att ha avvisats initialt har BTC flyttat sig över 0.618 Fib retracement-nivån och ligger för närvarande på 0.786 Fib.

Tekniska indikatorer är hausse. Både RSI och MACD ökar, och den senare har gått över till positivt territorium.

Även om det är möjligt att priset går tillbaka mot $ 10 500, är ​​det mest troliga scenariot att BTC kommer att göra ett steg uppåt för att bryta ut från $ 11 150-området.

BTC Retracement

Wave Count
Den senaste BTC-spiken gör det troligt att den började en hausseartad impuls (visas i orange nedan) den 9 september och har slutfört undervåg 1.

Det är troligt att impulsen i början av den långsiktiga vågen 5 (i svart nedan) kan ta priset hela vägen till $ 15.000.

En nedgång under den stigande supportlinjen som har funnits sedan juli (0-2-raden) och det tidigare läget på 10,138 dollar skulle vara ett tecken på att detta antal är felaktigt. En minskning under våg 1 hög (röd prickad linje) till 9 485 dollar skulle nästan säkert ogiltigförklara det hausseartade antalet.

Bitcoins vågantal

På kort sikt kan vi se att BTC håller på att slutföra den första mindre delvågen (blå) av den tredje vågen (orange).

De tre mest troliga målen för att den senare ska sluta finns på $ 12,180, $ 12,880 och $ 13,380, beroende på hur mycket vågen sträcker sig. Målet bör bli tydligare när fler mindre delvågor har slutförts.

Kortvarig räkning av Bitcoin

Sammanfattningsvis är det troligt att BTC har börjat en ny uppåtgående rörelse som kan ta priset till en ny årlig höjdpunkt. En minskning under $ 10,138 skulle sätta bildandet i tvivel, medan en nedgång under $ 9,485 skulle ogiltigförklara den.

Von Harro